Å lykkes med nyhetsbrev

E-postmarkedsføring er i dag en av de mest kostnadseffektive våpnene innen digital markedsføring. Likevel er det mange som ikke tar ut det fulle potensialet i et elektronisk nyhetsbrev.

Kopimaskinen er parkert. De aller fleste bedrifter som lager nyhetsbrev i dag, gjør dette i form av elektroniske utsendelser. Noen sender ut e-poster fra sin e-postklient, mens andre har tatt i bruk brukervennlige programmer som gjør jobben mer effektiv, sporbar og trygg. Men ikke alle lykkes i å nå målene med å inkludere nyhetsbrev i markedsplanene sine. Her er noen råd til hvordan du kan lykkes:

1. Bygger en god og fyldig epostliste

Adresselisten din er gull verdt. Du har sannsynligvis allerede en ganske lang liste med kunder eller potensielle kunder som du ønsker å nå med nyhetsbrevet ditt. Den enkleste måten å øke antall kontakter på er å synliggjøre nyhetsbrevet ved å integrere tjenesten på nettstedene dine. Den mest effektive måten er å gi kundene en grunn til å abonnere.  Mottakerne forventer å få. De forventer å få innhold som de ønsker å se.

2. Gjør nyhetsbrevet relevant

Det er selvfølgelig et mål at så mange som mulig velger å åpne utsendelsene. Ved å måle Open Rate (OR), kan vi finne andelen av mottakerne som faktisk åpnet brevet ditt.  Gode titler på nyhetsbrevene og gode overskrifter øker denne andelen. Å gjøre utsendelsen relevant, innebærer at mottakerne føler at utsendelsen er skrevet til dem, og de får informasjon som de liker.

3. Handlingsfremmende innhold

Du har et mål med utsendelsen din. Godt innhold i nyhetsbrevet ditt – gode bilder, video og annet multimediainnhold – gjør at flere ønsker å klikke på noe av det de ser, og som tar dem videre til nettstedet ditt. Når vi snakker om å måle click-through-rate (CTR), måler vi andelen mottakere som klikket på en link som tar dem videre til nettstedet ditt.

4. Lage gode landingssider

Målet er konverteringer. Ifølge Google forekommer en konvertering når noen klikker på innholdet ditt, og deretter utfører en handling du har definert som verdifull. En god landingsside, siden som kunden «lander» på når de har klikket på en link i brevet ditt, øker sannsynligheten for en konvertering. Et ryddig og velorganisert design, handlingsutløsende og tydelig innhold og tillitsskapende elementer bidrar til at mottakeren føler seg sikker på at det de er i ferd med å gjøre er riktig for han/henne.

Hva kan Digitroll hjelpe deg med?

Med Digitroll Nyhetsbrev kan du skreddersy utsendelsene til mottakerne basert på innholdet i kontaktlistene dine. Vi kan hjelpe deg med å sette opp nyhetsbrevene så mottakerne får det de ønsker å se. Våre designere og produsenter kan hjelpe deg med å lage handlingsfremmende innhold som engasjerer. I tillegg hjelper våre analytikere deg med å analysere hva som faktisk fungerer for å forbedre utsendelsene. Resultatet er fyldigere kontaktlister og innholdsrike nyhesbrev som dine mottakere setter pris på.