cargonizer Logistra EDI nettbutikk Digitroll

Cargonizer API integrasjon til nopCommerce nettbutikk

Cargonizer er utviklet og blir levert av Logistra AS som leverer meget konkurransedyktige webbaserte  systemer for transportadministrasjon. I nettbutikksammenheng så handler det om hvor raskt en kundeordre kan havne som en ferdig påklistret fraktetikett på pakken som skal hentes av fraktleverandøren. Ganske raskt faktisk.

Generelt

Dette er en plugin for API-integrasjon med Cargonizer (Logistra). Plugin kan raskt installeres hos eksisterende nopCommerce nettbutikk- kunder. Om kunde kun ønsker å ta i bruk 1 type funksjonalitet, f.eks fraktestimering, er det mulig å skru på kun dette.

Cargonizer Plugin gjør at nopCommerce nettbutikken kan «hente» alle transportavtaler og fraktprodukter du har inngått fra Cargonizer programvaren og presentere dem for sluttkunde i nettbutikk- kassen. Hvert fraktprodukt kan presenteres til sluttkunde ute i nettbutikken, enten med prisestimat fra Logistra (med/uten påslag), eller med forhåndsdefinert pris. Priser kan settes til en fast sats (f.eks 99kr), men i tillegg kan  hver individuelle fraktmetode overstyres (f.eks fast frakt 99kr for servicepakke, men for f.eks. Bring ekspress levering til en annen fast pris).

Når du skal poste/sende nettbutikkordrer til sluttkunden så lager du EDI. Dette gjøres enten via plugin-kontrollpanel,eller ved andre hendelser. Fra kontrollpanelet får du opp en liste over ordrer (har også mulighet for filtrering), deretter trykker du på på «lag EDI» for ordrene du ønsker å sende. All informasjon hentes inn fra kundeordren og overføres til Cargonizer.  Når du har påslått utskriftsmodul så  skrives det automatisk ut nødvendige fraktetiketter.

Plugin har grensesnitt for å velge standard fraktavtale og fraktprodukt. Om sluttkunder velger et fraktprodukt fra Cargonizer plugin i utsjekk, vil ordrens fraktprodukt være forskjellig fra standard fraktprodukt. Når du lager EDI for en ordre vil plugin først sjekke om ordren har et fraktprodukt fra Cargonizer. Om ordren ikke har fraktprodukt fra Cargonizer så vil standard fraktprodukt benyttes (med tilhørende tjenester).

Krav

Kunde må ha/inngå kundeforhold med Logistra. Som Logistra kunde bruker du deres admin grensesnitt (Logistra admin) for å benytte en del tilganger. Her får du tilgang til en avsender ID og API-nøkkel. Disse dataene legges deretter inn i i oppsettet for plugin konfigurasjonen.

Nødvendig konfigurasjon

API-nøkkel og avsender ID er som nevnt over. Utenom dette så mener vi at standardinnstillinger vil dekke de fleste behov. Hver modul må skrus på manuelt.

Funksjonalitet

Plugin er oppdelt i 4 moduler:
1. Fraktestimering
2. EDI-generering
3. Utskrift
4. Tjenester

Fraktestimering

Basert på oppslag mot Cargonizer API. Mulighet for å skru av/på online eller offline priser. Ved online prisoppslag hentes alle fraktprodukter fra API, og det gjøres estimering på hvert fraktprodukt. Ved online fraktestimering vil bare fraktprodukter hvor vi får et vellykket estimat i retur fra API gjøres tilgjengelig for sluttkunde.

Ved offline fraktestimering vil integrasjonen gjøre oppslag mot API for å hente alle fraktprodukter – men løsningen vil ikke kjøre fraktestimering på hvert produkt. Pris fastsettes av standardpris med støtte for å overstyre priser for individuelle fraktvalg.

EDI-generering

Støtte for å lage EDI på 2 måter: webhook og kontrollpanel.

Webhook gir funksjonalitet for å lage EDI-forsendelser som er utenfor ansvarsområde for denne plugin. Et typisk scenario er ferdigmelding av ordre. Når ordre håndteres i POS- eller ERP-system må det da sendes forespørsel til cargonizer plugin for å opprette forsendelse. For å gi beskjed til cargonizer plugin om å opprette EDI må andre moduler utvides (f.eks ordresynk).

Kontrollpanel er et nettbutikk-admin-grensesnitt for å lage EDI. Dette gir en liste av ordre (som kan filtreres på flere kriterier). Nettbutikk admin trykker så på «Lag EDI» for ordren som skal sendes. Dette grensesnittet krever ikke utvidelse av andre moduler.

Utskrift

Cargonizer API har støtte for 2 typer utskrift; enkel utskrift og API-utskrift. Merk: utskrift er en instruks som sendes til Logistra. Denne plugin foretar ikke utskrift direkte, utskrift  utføres og driftes av Logistra. Når du har valgt hvilke printere som er aktive, og om du vil bruke enkel- eller API-utskrift, vil det sendes instruks til Logistra om å printe ved opprettelse av EDI.

Enkel utskrift er passende for kunder som kun har 1 printer. Da skrur du ganske enkelt på «Simple print» i konfigurasjonsvinduet.

API-utskrift er passende for kunder som har flere printere. Admin grensesnitt for plugin har støtte for å velge hvilke printere du vil skrive til.

Tjenester

Fraktavtaler/fraktprodukter har mulighet for flere tjenester. Eksempel på tjenester er SMS-varsling, epost-varsling, ekspress-levering, oppkrav, forsikring, hjemlevering osv. Plugin har grensesnitt for å velge hvilke tjenester som skal være aktive for hvert fraktprodukt.