Detaljhandelbransjen trenger ikke frykte den digitale ljåmannen fra Amerika

Gode nyheter for norske nettbutikker. Selv om Amazon og andre utenlandske nettbutikker er et klikk unna, så er norske nettbutikker fremdeles pop nå når pandemien er avtagende. Årets netthandelundersøkelse fra Respons analyse og Digitroll viser at 7 av 10 foretrekker norske nettbutikker, og nesten ingen foretrekker utenlandske.

Vi har tidligere skrevet om hvorfor norske nettkunder foretrekker å handle norsk, og den ferske Netthandelundersøkelse 2021 utført av vår søsterbedrift Respons analyse levner ingen tvil. Nesten 7 av 10 sier at de foretrekker å handle i en norsk nettbutikk, det er opp fra 6 av 10 i fjor. Nesten ingen og kun 3% sier at de foretrekker å handle i en utenlandsk nettbutikk. Dette må inspirere norske detaljister til å satse mer på nett.

Netthandelsrapportenn 2021 Respons analyse og Digitroll

I fjor (2020) svarte 1 av 4 at de handlet i norske nettbutikker for å støtte norsk næringsliv, antageligvis påvirket av pandemistengte butikker. Årets undersøkelse sier at andelen som velger norsk for å støtte oppunder norske arbeidsplasser er synkende (15%). Jeg tolker det positivt.

Som netthandelseksperter jobber vi i Digitroll med bedrifters nettsatsing hver dag. Vår konklusjon er at norske forbrukere velger norsk fordi norske nettbutikker er blitt gode. Det er mer bærekraftig og positivt for fremtiden.

Nettbutikkene stiller opp i konkurransen, og det viser den nye netthandelsundersøkelsen. Mens de som foretrakk utenlandske nettbutikker tidligere svarte at de gjorde det fordi de fant det de ville ha (52% i 2020), er dette tallet i sunket til 9% i år (av de 3%). Nettkundene finner det de vil ha i norske nettbutikker. De viktigste grunnene til at kundene der ute foretrekker norske nettbutikker er i store trekk de samme som i fjor og 2019; Trygghet, frakt og toll.

Ønsker du å få tilsendt årets Netthandelundersøkelse  2021? Kontakt oss eller ring oss på tlf. 975 99 994.

Se også: