En gladnyhet til deg som eier nettbutikk!

Det har aldri vært mer lønnsomt å satse på nettbutikk i Norge. I andre kvartal i 2015 økte innenriks netthandel med 29 prosent, og vokste dermed raskere enn netthandel fra utlandet.


Ferske tall fra PostNord viser at norske forbrukere handlet for drøyt 10 milliarder kroner på nett i andre kvartal i 2015, noe som gjør nordmenn er det mest netthandlende folket i Norden. Alle markeder opplever en sterk økning. Men det er klær og sko som topper statistikken, etterfulgt av medier, som inkluderer bøker, CD-plater og filmer, hjemmeelektronikk, skjønnhet og helse og sport og fritid. Det er med andre ord mange gode grunner til å satse mer på netthandel.

Kravstore forbrukere
Undersøkelsen viser også at forbrukerne i stadig større grad gjør hjemmeleksen sin, og bruker Google og andre søkemotorer i forkant av kjøpet. 50 prosent av forbrukerne gjør research i forkant, og rundt 10 prosent sier de gjorde research i fysiske butikker.
I tillegg viser det seg at andelen som avbryter kjøpene underveis i kjøpsprosessen stiger. Hvorfor dette skjer, er det ingen som har noen klare og tydelige svar på. Men i tillegg til de uforutsette faktorene, vet vi at krav til pålogging og for mange klikk for å gjennomføre handelen fører til økt fluktrate fra sidene. Det er derfor viktig at nettbutikkene har enkle, brukervennlige og ikke minst trygge betalingsløsninger, og at landingssidene har innhold som gjør kundene trygge på at handelen de er i ferd med å gjennomføre er riktig for dem.

Hold kunden i hånda
Kunden må altså føle at han/hun har fått nok informasjon, og er trygg å gjennomføre handelen. Din rolle som nettbutikkeier blir å holde kunden i hånda gjennom salgsprosessen, og sørge for nettopp dette. Det blir litt som å følge en gammel dame over veien. Her er noen tips til hvordan du enkelt kan gjøre dette:

  • Lag relevante overskrifter
  • Skriv i 2. person(du og dine)
  • Skriv så kort og konkret som mulig
  • Legg de viktigste salgsargumentene først på siden
  • Inkluder trygghetsfremmende elementer – som «sikker e-handel» osv.
  • Test ALT – La analyseverktøyet vise deg hvordan siden skal se ut

Nettstrategi og e-handel
En ting er å ramse opp alle triksene som hjelper deg med å øke salget fra din nettbutikk. Noe annet er å sette det ut i live. Digitroll nettstrategiteam jobber helhetlig med nettstrategi, og jobber med innhold, søkemotoroptimalisering, søkemotorannonsering, sosiale medier og kommunikasjon. Vi tror at en slik helhetlig satsing må til for at du skal lykkes med dine mål.
Vi har drevet med netthandel og nettstrategi siden tidlig på 90-tallet, og vår kompetanse på e-handel og nettstrategi har gitt mange av våre kunder kraftig økning i omsetning. Vårt mål er at du på sikt skal få igjen det dobbelte av hva du investerer i nettstrategi ved å bruke Digitroll som din totalleverandør. Ta del i den gode veksten innen norsk e-handel!