Epostavisen siden 1999

På Geilo har de en historisk webløsning. Hallingdølene i Norges Davos har siden  1999 kunnet lese nyhetssaker på den lokale nettavisen www.epostavisen.no. Hver dag i snart 16 år har epostavisen samlet nyhetssaker fra lokalsamfunnet og bygget en nettportal som har tusenvis av trofaste lesere.

Epostavisen var en av Digitrolls første kunder, og nettavisgründer Knut Erik Hallingstad er en del av Digitrolls historie, vår identitet.

Takket være kjærligheten til hjemstedet og en tidlig interesse for  digitale medier var epostavisen som nyhetsavis en nettpioneer ikke bare på Geilo, men vi tror også i hele Norge.

Digitroll publiseringsløsning

Epostavisen med historisk webløsning fra Digitroll

Hel ved
Dagens epostavisen er av godt gammelt merke, en Digitroll Snowfox publiseringsløsning. Fra omtrent 2007. Løsningen er ikke helt etter dagens krav, den er f.eks. ikke responsiv. Men den virker. Som den har gjort daglig nå i ca. 3000 dager. Snøen pleier å holde ut lenge på Geilo.

En de første publiseringsløsningene
Men det begynte med vår første standard publiseringsløsning COMWeb helt på tampen av forrige årtusen.  Publiseringsløsningens T- Ford, som imponerte ikke bare oss i Digitroll men også mange på Geilo.

Ingen pengemaskin
Pengene har ikke vært drivkraften til Knut Erik, ikke vår heller, alt har vært gratisarbeid fra første dag for 5500 dager siden. Det å stå opp kl. 5 hver morgen for å oppdatere epostavisen må vel bety at man liker det man driver med? Først trykke litt i Snowfox, deretter
frokost til tvillingguttene. Det har vært hverdagen til Knut Erik i alle disse årene. Deretter på jobb som driftsleder i skibakkene på Vestlia eller som kinosjef.

Egenproduserte nyheter
I det siste er det ikke bare innhentede saker fra andre nettsteder du kan lese på epostavisen, men egenproduserte nyhetssaker får mer og mer plass. Se eksempel fra dagens utgave. 

Et historisk arkiv
Kan aldri være sikker, men jeg tror ikke andre aviser eller lokale nettaviser i Hallingdal har like mange tusen nyhetssaker i sitt arkiv. Den burde kanskje vært fredet. Imponerende fantastiske epostavisen.