Handler du for mye på nett?

Her forleden kveld følte jeg meg en smule mer sliten og utbrent enn vanlig. I disse tider er det vel flere av oss som av og til føler på det samme. Hypokonderen i meg fikk meg til å lukte på ting i kjøleskapet for å sjekke om luktesansen var i behold. Hva om jeg brygget på Covid-19 ? Alt inni det kjøleskapet luktet egentlig likt? Stress. Jeg tok til nettet og bestilte en haug med vitaminer. Lette men fant ingen som solgte den steroidtabletten som Trump følte seg 20 år yngre av. Heldigvis.

I påvente av en kjedelig og ensformig høst og vinter med fortsatt restriksjoner her i landet, så har jeg jeg kjedet meg så mye at jeg har kjøpt nok kjøkkenutstyr på nett til å diske opp til middagsselskap (?) for alle mine venner som ikke kan komme på besøk. Og trolig så mange bøker til å få meg gjennom det neste tiåret. Og den bilen eller syklisten som ikke ser meg sykle til jobb i mørket med mine mange lykter på sykkelen er enten blendet av meg eller har mistet noe mer enn luktesansen.

Og ser du Klarna som betalingsmulighet i en nettbutikk så pust med magen. Husk, du har alltid angrefrist på 14 dager i norske nettbutikker.

Flere handler på nett
Jeg er ikke den eneste som har søkt til netthandel som trøst i disse prøvende tider. Ifølge en fersk undersøkelse gjort av analysebyrået Respons analyse så svarer 74% av oss at vi har handlet på nett i år, opp fra 69% pre-pandemi. Undersøkelsen sier også at vi elsker å handle på nett. Så mange som 80% av oss liker nettbutikker, kun 3% sier at de ikke liker å handle på nett. Så jeg er i godt selskap når jeg søker trøst med netthandel.

Hypokonderen i meg fikk meg til å lukte på ting i kjøleskapet for å sjekke om luktesansen var i behold

Hvor mange av oss forventer å handle mer på nett enn i de fysiske butikkene når juleinnkjøpene skal gjøres? Fulle kjøpesentre med smitterisiko kontra kos i sofaen mens julegavene bestilles fra mobilen med et par klikk? Vekst i julehandel kommer på toppen av den veksten som mange av Digitrolls nettbutikker allerede rapporterer med flere hundre 100% vekst i salg.

Lyst å vite hvilke betalingsløsninger som konverterer best på nett? Sammen med Nets inviterer vi til webinar 22. oktober kl. 09:00 – 09:45.


Nettbutikk som tidtrøyte

«Jeg tror generelt at folk bare kjeder seg,» sier min kollega kundeansvarlig Arnstein Raunehaug. «Det er ikke bare deg Patrick».

I følge SSB består nesten 40% av privathusholdningene i Norge av 1 person. For alle som nå sitter mer alene om kveldene kan det å handle på nett være en måte å takle å være mer alene på.

Men når pengene du skulle ha brukt på feriereiser og konsertopplevelser er brukt opp , så bør du ideelt sett komme til et sted der nettkjøpene dine ikke gir deg dårlig samvittighet. Vil det vente enda mer kredittkortgjeld hos oss alle når vaksinen omsider er her.

Velg Digitroll nettbutikk for sikker handel

Kostnadskontroll

Å være fokusert på kostnadsstyring og et forbruksbudsjett kan være lettere sagt enn gjort. Selv om jeg er utdannet siv.øk fra NHH. For som vi i Digitroll vet så kan vi levere nettbutikker med intelligente AI- løsninger som har algoritmer som forteller deg at det er «denne varen du må kjøpe». Informasjonen som vises i nettbutikken personifiseres til ditt om ikke kunstige så i hvert fall tenkte behov.

Og når du forlater nettbutikken så sørger vi for at annonser for den nettbutikken du nettopp besøkte (for)følger deg fra et nettsted til et annet. Er det rart det er lett å overdrive hvor mye man handler på nett.

«Jeg tror generelt at folk bare kjeder seg,» sier min kollega kundeansvarlig Arnstein Raunehaug. «Det er ikke bare deg Patrick».

De smarte nettbutikkene

Butikkene søker alltid etter toppgevinst og er ivrige etter å holde seg flytende i disse utfordrende tider. De kan tilby rabattkoder, komme med flotte ekstratilbud basert på dine interesser, gi gratis frakt og nye produkter for å prøve å få oss til å bruke penger. Og hvis du avbryter handelen i kassen så får du en avbrutt- handel e-post som spør om du allikevel vil handle, og nå kan du få ekstra 10% rabatt.

Netthandel fra nettekspertene Digitroll

Utover budsjettering, så bør vi alle sette noen få andre personlige sikkerhetstiltak på plass. Som f.eks. prøve å unngå å handle sent på kvelden eller natt når du er sliten og bare ser etter noe som kan pigge deg opp. Det er lett å glemme å sammenligne priser og å kjøpe ting du egentlig ikke trenger eller til og med egentlig ikke ønsker kl. 2. om natten.

Det kan også være lurt å fjerne kredittkortet ditt fra nettbutikker, slik at et kjøp krever litt mer innsats som å finne lommeboken, fikling med BankID og skrive inn kortnummeret ditt på nytt.

Og ser du Klarna som betalingsmulighet i en nettbutikk så pust med magen. Husk, du har alltid angrefrist på 14 dager i norske nettbutikker.

I følge SSB består nesten 40% av privathusholdningene i Norge av 1 person. For alle som nå sitter mer alene om kveldene kan det å handle på nett være en måte å takle å være mer alene på.

En annen strategi som kan redusere impulskjøpene dine, er å sette en «avkjølingsperiode» etter at du har oppdaget noe du føler du trenger eller vil ha. La det gå noen dager. Før du handler!

Sjekk også alltid fraktebetingelsene hvis du skal handle i en ny nettbutikk. Hvilke returvilkår tilbys, sender nettbutikken varen i en forpakning du kan bruke til å returnere din bestilling. I følge tall fra Bring sjekker 6 av 10 returbetingelsene når de handler i en ny nettbutikk.

Nå er jeg til daglig og ofte utover kvelden rådgiver for webbyrået Digitroll, og jobber hver dag for å øke våre kunders salg på nett og i butikk. Så ikke hør på noe av det jeg har skrevet, feel free og handle alt du orker.