Hvor synlig er du i søkemotorene?

Hvordan rangeres din bedrift på Google? Med gode responsive og søkemotoroptimaliserte nettløsninger fra Digitroll øker sannsynligheten for at du opplever økt synlighet. Her er de små tipsene som kan utgjøre den store forskjellen.

ID-100333763Men la oss se på de små detaljene etterpå, og ta for oss det største og kanskje viktigste momentet først. 21 april 2015 ble nærmest en dommedag for mange bedriftseiere som driver med netthandel. Det var dagen da Google innførte sin nye rangeringsalgorytme. Hva betyr det? Google vil at alle nettsider skal fungere på best mulig måte, enten du bruker mobiltelefon, nettbrett eller en desktop. Så fra 21. april begynte Google å merke såkalte responsive eller mobilvennlige løsninger, noe som førte til vesentlig dårligere synlighet for dem som ikke har responsive nettsider. Så for at din nettside skal oppnå gode resultater på Google, bør det være en responsiv nettløsning.

Så til detaljene. De små og viktige detaljene som gir deg økt synlighet:

1. Teknisk
Selv om innhold og brukeropplevelser har blitt mer relevant enn noen gang, er det fremdeles de tekniske faktorene som er viktigst for å oppnå god rangering på Google. Antallet domener er i sterk vekst, og det stilles derfor større krav til at det brukes riktige og relevante søkeord. I tillegg må sidene utrustes med gode H1 og H2 tagger (headinger), en kort og presis URL, og hastigheten på siden må være god. Det har også vist seg at HTTPS-kryptering har gitt økt synlighet, selv om det ikke er en avgjørende faktor for nettsider som ikke håndterer sensitive data.

2. Brukeropplevelse
Klikkrate, flyktighetsrate (bounce rate) og tid brukt på et nettsted er metrikker i Google Analytics som man kan brukes for å måle om man har en side med god brukeropplevelse. Interne linker i tekstene, bruk av bilde og video, riktige fontstørrelser, punktlister og interaktive elementer er innhold som viser seg å gi gode resultater i søkemotorer. På den andre siden er mye bruk av webannonser hemmende for god rangering. Det handler om at leseren skal få det innholdet de trenger presentert på en lettfattelig måte.

3. Innhold
Du har sikkert hørt det før? Content is king. Og kravet til innhold på nettsider har i løpet av det siste året blitt enda større. En tekst på et nettside må ikke være for lang, og den må inneholde relevante søkeord. Kanskje spesielt i interne lenker er det viktig å bruke relevante søkeord som man ønsker å identifiseres med i søkemotorene. Selv om det er vanskelig å måle eksakt hvilken effekt sosiale medier har på søkeresultater, er aktivitet i sosiale kanaler utvilsomt viktig for merkevarebygging og å drive organisk trafikk til nettstedet ditt.

Hvordan vet vi alt dette? Det krever god forståelse for brukeratferd og trender for å gi de rette svarene. Vi i Digitroll kan hjelpe deg med å lese signalene fra dine kunder eller lesere, som hjelper deg med å lage et nettsted eller nettbutikk som treffer dine målgrupper. En optimal nettløsning, effektivt og salgsfremmende innhold, annonsering og søkemotoroptimalisering er vår kjernekompetanse. I Digitrolls strategiavdeling jobber vi for at du skal lykkes med din nettstrategi og øke din fortjeneste med bruk av internett. Ta kontakt med oss, så gjør vi en analyse av hva som skal til for at du lykkes med din nettstrategi.

Picture by: FreeDigitalPhotos.net