Digitroll nettekspert på julehandel

Ikke engang nissen vet hva julehandelen kommer til å legge under treet for detaljhandelbransjen

Utfordringene forårsaket av koronaviruspandemien har så langt vært en boost for detaljhandelbransjen. Men hvordan blir julesalget denne høsten for detaljhandelbransjen.

I flere bransjer har det vært stor vekst det siste halvåret, f.eks. innen byggevarer og sports- og friluftsutstyr. Det så ikke slik ut i slutten av mars da lyset ble slått av og butikker ble «tvunget» til å midlertidig stenge. Det førte til at allerede utsatte butikker og kjeder gikk konkurs, og vi ble vitne til akselererende butikknedleggelser.

Men så kom lyset på igjen.

Netthandelundersøkelsen gjort i sommer av Respons analyse hadde et tydelig «koronapreg», hvor 1 av 4 svarte at de handlet i norske nettbutikker for å støtte norsk næringsliv. I dag opplever vi mest sannsynlig en endring i kjøpsatferd hos forbrukere som bruker mer tid og penger på nettet – en trend som kan bli permanent.

Et åpent kjøpesenter 2. søndag i advent kan bringe mer enn pinnekjøtt rundt middagsbordet på julaften.

Det går mot jul og julebrus er allerede observert i dagligvarebutikkene, og nå starter eller burde julehandelen starte.

Respons analyse netthandelundersøkelse for Digitroll

Vi spår flere viktige endringer til årets julehandel

I de siste årene har julehandelen toppet seg under den «fysiske» superhandledagen Black Friday. Kan vi i år håpe at julegavene vil bli handlet før denne dagen i slutten av november. Det er mye som tilsier at julehandelen bør starte allerede nå.

Økt smitterisiko med stappfulle butikker og køståing med 1 meters avstand i gangene på kjøpesentrene kan bli resultatet ukene før jul hvis vi søker til de fysiske butikkene for å handle julegaver.

Et åpent kjøpesenter 2. søndag i advent kan bringe mer enn pinnekjøtt rundt middagsbordet på julaften.

Undersøkelser fra andre land viser at kanskje så mange som 30% av forbrukerne sier at de forventer å starte julehandelen tidligere enn vanlig i år. Av grunner vi alle kan forstå. Mange kommer til å vegre seg for å oppsøke butikker. Bestemor kommer i hvertfall til å holde seg unna. Hun må på nettet hun også.

I fjor kunne kunder bestille julegaver på nettet uken før jul og få levert varene før sølvguttene fant tonen. Ikke forvent det i år.

Norge er ikke i nærheten av smitteutbrudd som vi ser i f.eks. Storbritannia, og det er ingen annonsekampanjer her i landet for «Kjøp trygt, handle tidlig», men jeg tenker at Virke og andre organisasjoner må drøfte hvordan årets julehandel best kan foregå. Bransjen burde diskutere de helsemessige fordelene å spre julehandelen utover de siste månedene slik at ikke butikkene blir overfylte oppunder jul.

Det er ikke bare pga helsemessige forhold julehandelen bør starte nå. Økt detaljhandelsalg de siste 6 månedene har satt mange detaljisters lager- og logistikksystemer på en hard prøve. Det har vært gode dager for de som selger lagersystemer. Det blir nok uansett en del logistikksjefer som har våkenetter foran seg når de innser at de ikke klarer å håndtere nettordrene som strømmer inn ukene før jul.

Hvilke betalingsløsninger konverterer best på nett? Vi har invitert Patrik Müller fra Nets for å fortelle oss det.

For detaljister med en for dårlig omnikanalstrategi handler det om å unngå siste øyeblikks logistiske mareritt, noe som i sin tur kan øke kostnadene og sørge for at kundene aldri besøker deg igjen.

Storme butikkene for Black Friday-kupp vil sannsynligvis være en tradisjon fra fortiden?

Det store spørsmålet er om kundene vil være på jakt etter gode tilbud tidligere enn før, og da droppe dette «en-dags-handleinfernoet» i butikkene. Jeg hører imidlertid fra flere detaljhandlere at de ikke kommer til å «konkurrere» om Black Friday tilbud pga helserestriksjoner, men heller fokusere på den digitale salgsdagen «Cyber Monday». Nå har vi jo erfart at norske detaljhandlere prioriterer både butikk- og nettsalg på Black Friday og er ikke veldig opptatt av Cyber Monday. Men vil kundene forstå at de ikke skal stime til butikkene?

Har du forresten plan for «Black friday» i nettbutikken din?

Uansett, julesalget på nett kommer til å ta helt av

Mens vi ser stadige koronautbrudd rundt om i landet så må vi alle innse realitetene. Enkelte steder har man allerede begynt å skrape is av bilrutene om morgenen og vi går inn i en tid med kalde vintermåneder som i følge smittevernekspertene vil gi mer koronavirusspredning. Enda større grunn til at forbrukerne holder seg hjemme og gjør sin julehandel på nett denne julen.

En forventet enorm økning i netthandel vil sannsynligvis skape flaskehalser i leveringsprosessen opp mot jul, og resultatet kan bli forsinkede julepakker over dørstokkene til kundene.

Med en hittil økning i salg på nett med 30% i Norge, hvor mye mer kan vi forvente til jul?

Det har vært et rush av kunder til Digitroll som ser behovet for å investere mer i digitalisering. Noen uker i april og ut i mai så var netthandel det eneste levebrødet mange hadde. Flere bedrifter kan nå møte den økte trafikken med sine oppgraderte nettbutikker og mobilapper.

Advarsel: leveringstid

Det store spørsmålet utover høsten for kundene blir leveringstid. Mange innen detaljhandelen har 50% + av årsomsetningen sin i ukene før jul. Når vi vet at netthandel kommer til å eksplodere på nett, hvordan skal detaljister få levert varene til kundene sine på en tids- og kostnadseffektiv måte. Det kommer ikke bare til å handle om produkter, priser og kampanjer. Det kommer til å handle om tilgjengelighet. Får jeg varen til jul?

Kjeder som Princess presser hentingsalternativer med klikk og hent i butikkene sine. Klikk og hent vil gi mindre belastning på fraktselskaper som Bring, kundene kan raskt hente varene sine, samtidig som klikk og hent sparer selskapets penger som ville blitt brukt på ekstra emballasje og frakt.

Hvis du driver kjede og ikke har riktig beholdningstall i nettbutikken til de fysiske butikkene dine, så bør du altså fikse det brennkvikt.

Frakt kan bli et mareritt

En forventet enorm økning i netthandel vil sannsynligvis skape flaskehalser i leveringsprosessen opp mot jul, og resultatet kan bli forsinkede julepakker over dørstokkene til kundene.

Uansett, for forbrukere betyr det at hvis du ser noe du liker og vil gi i gave, så kjøp det nå.

I fjor kunne kunder bestille julegaver på nett uken før jul og få levert varen før sølvguttene hadde begynt å synge. Ikke forvent det i år.

Kommer fraktselskaper som f.eks. Bring til å ha nok kapasitet? Kommer i det hele tatt «Black Friday- kuppet» frem til juleaften? Bedrifter som har følt på at lagerstyringsystemene har slitt de siste månedene grunnet økt nettsalg har en del urolige dager i vente.

Har logistikksjefen erkjent denne utfordringen, og hvor mange leter aktivt etter bedre løsninger før rushet treffer.

Nå er det uansett for sent for i år, men hvis du har behov for ny og bedre kontroll på lageret så meld deg på vårt webinar om fraktsystemer i januar.

Tradisjonelle større detaljhandelskjeder har mest sannsynlig et fortrinn mot relativt nye rene nettbutikker. De som har drevet med kjededrift og varehandel i flere tiår vet som regel en ting eller to om logistikk.

Uansett, for forbrukere betyr det at hvis du ser noe du liker og vil gi i gave, så kjøp det nå.

Ingen reisegaver under juletreet i år – enda flere harde pakker

I undersøkelsen gjort av Respons analyse så går det frem at nordmenn må ha brukt feriepengene sine på byggevarer, sports- og hobbyartikler etc. denne sommeren. Vi fikk jo ikke bruke de i utlandet. I fjor var julegaven til den som har «alt» billetter til en konsert i London eller en romantisk helg i Paris. Det skjer ikke denne julen, da blir det flere harde pakker under juletreet og enda større press på detaljhandelen.

Spørsmålet detaljhandelbransjen må stille seg er hvor mye av midlene vi normalt ville brukt til julegavekjøp på tjenester som f.eks. reiser blir konvertert til detaljhandelprodukter. Vi i Digitroll forventer at penger vil strømme inn i kategorier som f.eks. hjemmetreningsutstyr, klær, skjønnhetsprodukter, gullsmedvarer og hjemmeinnredning.

Det virkelig store spørsmålet blir hva som skjer når vi er tilbake til normalen, den dagen de første får satt sin vaksine i overarmen. Når vi omsider kan reise igjen og være frie. Hva blir backlashen til detaljhandelbransjen når vi alle er vaksinert.

Begynn juleshoppingen nå

Vårt råd til de som driver B2C- nettbutikk er å fortelle kundene og markedet at de må begynne å handle julegaver nå. Planlegger du julegaveinnkjøp på nett 2 uker inn i desember så kan du like godt vente til januarsalget. Tør du ta sjansen?

Kontakt oss i Digitroll på tlf. 55273040 hvis du ønsker et bedre liv på nett i 2021.