– Kunden sjekker nettbutikken først

Retailbransjens frykt for netthandel var selvfølgelig ubegrunnet. Før trodde man at kunden sjekket varen i butikk før han kjøpte i nettbutikk, men nå er det det motsatte som skjer. 

Kjøpsprosessen er i endring, og moteordet er som før Omnikanal.

Faksimile-Kjedmagasinet-nr4-2016

Faksimile Kjedmagasinet-nr4 2016

Fagbladet Kjedemagasinet skriver i sin utgave nr.4 i år at kunder er blitt drevne til å søke på nett for deretter å dra til fysisk butikk for å kjøpe. Kjøpsprosessen går fra nett til butikk, hvilket betyr at det å ha nettbutikk er blitt enda viktigere.

Fordelene med å handle på nett er de samme som før. Du kan handle fra sofaen, når du vil, studere de varene du vil, sammenligne med alt og alle, kanskje kjøpe til en lavere pris, men 94% av all handel skjer fremdeles ute i butikk. Butikken er overhodet ikke død. Hvordan planlegger din butikk for dette?

Kjøpsprosessen går den andre veien

Adm. dir i Princesskjeden Kai Gulbrandsen sier at 76% av deres kunder som står i en fysisk Princess- butikk først har besøkt nettbutikken. Gulbrandsen kaller nettbutikken en kundeinnkaster. Hva bruker kundene nettbutikken til? De sjekker

  • vareutvalg
  • beholdning, er varen på lager i min nærmeste Princess- butikk?
  • pris

Kun 30% av de som handler i Princess’ nettbutikk gjør det på tradisjonell nettbutikkmåte, altså kjøper på nett og får varen sendt hjem. De resterende 70% velger å hente i butikk enten gjennom «Klikk og hent» eller «Hent og betal i butikk».

Fysiske butikker er unike på sine områder, nettbutikk på andre, sammen skal de selge til kunder.

Kontakt oss gjerne på tlf. 55273040 hvis du har en omnikanalutfordring.