Beholdning selger

Vår kunde Whitewater i Oslo sier at alle kundene som kommer til butikken for å handle først sjekker pris og beholdning før de tar turen. Hvor viktig er ikke nettbutikken da? 

Noe av det viktigste butikken har. Kunden har ikke noe vitenskapelig grunnlag for sin påstand, men en undersøkelse vist til av L2 viser at han kan ha rett.  Riktignok en undersøkelse fra USA, men jeg kan anta at forbruksvanene ligner her i Norge.  L2 sier at 82% av brukerne mener at muligheten å se lagerbeholdning i sin lokale butikk er viktig. Selvfølgelig er det viktig, skal kunden ta turen til butikken så vil hun vite at hun kan få varen med seg hjem. Og tar det 8 sekunder å sjekke det på mobilen så er det noe kunden foretrekker.

Kjedene begynner å se tegningen, og antall nettbutikker som viser beholdning i butikkene øker. Det sier L2, det ser du også rundt omkring i norske nettbutikker. Hvilket også Whitewater har skjønt for lenge siden.

Det å tilgjengeliggjøre informasjon, interagere med kundene sømløst digitalt for å gi kunden en fordel, her informere om beholdning til butikken(e) uten at kunden trenger å være i butikken, er om ikke basis for en omnikanalstrategi, så i hvert fall basis for det det handler om for detaljisten, nemlig selge til kunden.

Vi i Digitroll har vært evangelister for beholdning siden 1999. Butikkens beholdning finner du i POS- systemet (eller i ERP). Vi har laget integrasjoner mot mange og kan vise sanntidsbeholdning sikkert også til din fremtidige butikk?