«Megatrenden online video»

Lavbudsjett online video er fremtiden innen kommunikasjon og digital markedsføring, skal vi tro Sigbjørn Eilertsen i IMG. Hva er grunnen til at vi går mot en tid der «alle» bruker online video?

Online video kommunikasjon

Foto: Faksimili Finansavisen 14. august.

«Online video er blitt en driver for innhold både på pc, nettbrett og mobil. Tallene for YouTube for andre kvartal i år viser at folk så 60 prosent mer video enn samme periode kvartal i fjor. Videobruken øker også over alt ellers på nett», forteller Eilertsen til Finansavisen.

Han mener det er et tidsspørsmål før alle større virksomheter i verden tar i bruk online video som kommunikasjonskanal, og IMG tror at dette markedet vil være i størrelsesorden en milliard kroner i Norge om bare 3-5 år. Flere store norske selskaper har opplevd stor suksess med online video, deriblant VGTV, Statoil, NSB, Posten, Danske Bank og Virke.

Så hva kan du gjøre for å satse inn i fremtiden på online video?  Stadig bedre mobilkameraer og rimelige redigeringsverktøy har gjort online video mer tilgjengelig.

«Tjenester og teknologi som gjør det enkelt å lage video i god kvalitet er blitt mer tilgjengelig. Man kan gjøre veldig mye med en iPhone, samtidig som det blir enklere å aktivere og behandle innholdet. Det er blitt lettere å forvare kostnadsmessig», sier Informasjonsdirektør i Statoil Jannik Lindbæk jr. til Finansavisen.

Det handler om å hoppe ut i det, og våge prøve seg med lyd og bilde. Digitroll har flere kunder med Strategisk Samarbeidsavtale som får levert flere videoer og multimediainnhold hvert halvår.

Enkle videoer er billig markedsføring. I forhold til prisen på en halvsides trykt annonse, er video billig. Online video varer mye lengre, og kan brukes i alle digitale kanaler.

Her kan du se en video som vi nylig laget for F-Tech i Bergen:

Flere bedrifter har, med god hjelp fra Digitroll, våget å ta i bruk online video, og har lært de enkle grepene som gjør at man kan lage kreative videoer som presenterer produkter og tjenester på en ny måte.

Når bedriftslederne ser hva de faktisk klarer å gjøre selv, oppdager de også at video blir en veldig liten kostnad. Det blir en del av vår strategiske rådgivning, og en del av den store helheten som vi tilbyr innen markedsføring på Internett. Jeg råder alle våre kunder til å bli en del av megatrenden.