Mystery shopping til din nettbutikk

I samarbeid med vårt søsterselskap Respons analyse tilbyr Digitroll brukertesting, ofte kalt «Mystery shopping» av nettbutikker.

Det kan være små marginer som skiller et salg eller mistet salg. Vi pleier å si at lite brukervennlighet ødelegger for konverteringen. Hvordan oppleves brukervennligheten i bedriftens nettbutikk. Hvor lett er det å søke etter en vare, presenteres den godt nok, hvor mye må jeg scrolle til kjøpsknappen, og hvordan er utsjekk. Oi, kommer det så mye i frakt i tillegg?

Hvis en nettbutikk har 2% konvertering så betyr det at 2 av 100 besøkende kjøper noe. Det er denne du må fokusere på å øke. For hva hvis du kan doble den til 4? Eller 6?

Det handler å ta bedre vare på de kundene som besøker din nettbutikk, da kan mystery shopping og brukertesting være en god investering når du skal forbedre kundeopplevelsen.

Digitroll gjør brukertesting på eksisterende nettbutikker som enten skal byttes ut eller oppgraderes.

Respons analyse har drevet med Mystery Shopping siden 2003 og er et av de største analysebyråene i Norge. Kanskje mest kjent blant folk flest for å foreta politiske meningsmålinger, men er et fullservice analysebyrå som kan bistå Digitrolls kunder med en rekke verdiøkende tjenester.

Mobile first
Vi har nesten 1000 mystery shoppere tilgjengelig for å gjøre mystery shopping, men en standard brukertest vil inkludere gjennomføring av 20 tester av 20 testpersoner  på mobiltelefon.

Hver analyse skredddersys til hver kunde, men vi kan også tilby tester basert på standardmetoden «ServiceGrafen».  Respons analyse følger selvsagt MSPAs retningslinjer.

Kontakt gjerne Patrick Dahl på tlf. 900 78 050 for presentasjon av analysestjenesten Mystery shopping.