Nettbutikk for mote og klær – hva er suksessformelen

I vår digitale tid så sier det seg selv at alle klesforretninger bør ha nettbutikk for mote og klær.  Både som direktesalgskanal og som «kundeinnkaster», f.eks. gjennom «klikk og hent funksjon».

Det som er krevende med mote og klær er hvordan å gjøre netthandelsløsningen så inspirerende at nettbutikken kan konkurrere med opplevelsen man får med å besøke en fysisk butikk.

Digitrollkunde «Suser i sivet» selger moteklær gjennom en fysisk butikk i Tønsberg.  I juni i år lanserte moteforretningen for første gang nettbutikk. Ikke hvilken som helst nettbutikk, for allerede åpningshelgen haglet nettbestillingene inn, og det har de fortsatt med. Det er en suksess.

Månedsomsetningen i nettbutikken nærmer seg nå hva den var i den fysiske butikken i fjor. Vi vet det ikke, men det er å anta at salget i den fysiske butikken også er påvirket positivt av nettbutikken, nettbutikken som selvsagt også har sin misjon som «kundeinnkaster omnikanal«.

Hva er det «Suser» gjør som er så bra at kundene strømmer til denne nettbutikken for mote og klær?

De har forstått hva kundene ønsker –  inspirasjon
De har forstått at de ikke bare selger «produkter» eller «klær». De selger hjelp til å kle deg opp, her i form av «antrekk». I en fysisk butikk kan du se en utstillingsdukke eller en plakat som viser antrekk. Fra ørepynten til skoene. Du kan rådføre deg med en butikkselger til å sette sammen et antrekk, enten det er til hverdag eller fest. Suser gjør det samme på nett, de viser deg mange ulike typer antrekk, så er det bare å velge hvilke(n) du liker.

Nettbutikk klær Suser i sivet Digitroll

Nettbutikken fungerer altså som inspirator og «kilde» til å velge antrekk. Den har fått en posisjon, en merkevare ute hos kundene.

Motefanget på nett
Suser er fagfolk som kan mote. De vet hva kundene ønsker. Har flyttet fagkompetansen sin ut i nettbutikken. Hjem til kunden der hun sitter med nettbrettet. Kunden lar seg inspirere, handler der og da eller tar turen til butikken.

Sosiale medier kan de 
Facebook blir oppdatert nesten hver dag med nye antrekkeksempler, og over 40 000 «likes» viser at mange liker det de ser. Facebook er mye av nøkkelen og driver kundene til både nettbutikken og den fysiske butikken.

Riktig beholdning for å slippe tull
Lynx nettbutikken er integrert med butikkdatasystemet til butikken, slik at den viser riktig beholdning. Blir de utsolgt for en vare kan den ikke kjøpes i nettbutikken. De nettbutikkene for mote og klær som ikke har riktig beholdning og integrasjon mot butikkdatasystemet vet hvor dyrt det er å selge ting du ikke har på lager.

Tiles og returadministrasjon er på vei
Å være leverandør til Suser betyr at vi også må sitte på kanten av stolen, for denne kunden vet at nettbutikken må utvikles for å vokse enda mer. Nye funksjoner som Tiles og returadministrasjon er også på plass. Vi arbeider også med å effektivisere visning av antrekk i forhold til beholdning for å spare kostnader.

Vår anbefaling til deg som driver nettbutikk for klær
Vis fagkompetansen din på sosiale medier og i nettbutikken.  Altfor ofte ser nettbutikker helt like ut, like kjedelig som hentelageret på Ikea. Sko i skovaregruppen osv. Ryddig presentert, og kan fungere hvis produkt og pris er unik, men det økte dekningsbidraget ditt henter du ut ved å selge merverdi til kunden.