Nettbutikk med Dynamics NAV integrasjon feires av nettbutikkheltene

I august 2001 utviklet vi en B2B nettbutikk med NAV- integrasjon til kunden Telering. 17 år senere feirer vi et langt og godt samarbeid med workshop i historiske lokaler på Fløyen Folkerestaurant. Vi har en lang tidshorisont i Digitroll og Pilaro.  

Nettbutikk med NAV- integrasjon

Enormt med ERP- og ehandelskompetanse på Fløyfjellet. Fra høyre: Kjell Hereid, Jon Fromreide, Bjørn Tollevsen, Einar Godø og Stian. Fotograf Patrick Dahl. Utsikten er verdens beste.

Vi angret litt på valget av møtested en god halvtime tidlig på morgenkvisten da vi fikk se og føle på turistdestinasjonen Fløyen. 100 meter lang kø av kinesiske og franske turister i sommervarmen på Fløybanestasjonen ble sugd inn, men misnøyen ble forvandlet til smil på toppen med verdens vakreste utsikt.

Naboene drev med Navision, vi drev med nettbutikk, det måtte bli nettbutikk med NAV- integrasjon

I 2001 fikk vi nye naboer i etasjen under oss den gang vi hadde kontor i Edvard Griegsvei. Så traff vi hverandre hos en den gang Navision kunde som skulle ha B2C nettbutikk. Det ble starten på et langvarig og godt samarbeid som nå ble feiret med workshop (jobb altså…!) på Fløyen og middag på byn senere på kvelden.

Forretningssamarbeidet som nå heter nettbutikk med NAV- integrasjon har vært igjennom mange utfordringer og interessante kundecase. Fra den gang vi som to bergensbedrifter leverte nettbutikk til Rosenborg Ballklub (de fant ingen lokale som var gode nok til å lage NAV- integrasjon), til flere hyperaktive år med Sharifs dekksenter, nettbutikk til alt fra kulelagre til gardiner. Vi kan fortelle mange historier om kunder som har  hatt vellykkede og ikke like vellykkede ehandelssatsninger.

Ny moderne B2B- og B2C nettbutikk med NAV- integrasjon

I løpet av disse hele 17 årene med samarbeid om ehandel har vi egentlig kun hatt to typer Navision- ehandelsintegrasjoner. En før NAV 2009 og en for alle påfølgende NAV- versjoner inntil i dag. Mens en B2C nettbutikk med NAV- integrasjon som f.eks. Princessbutikken.no stort sett kun skal vise varedata, så er B2B en annen skål hvor dette med å vise kundepriser er det viktigste. Mens tidligere NAV- nettbutikkintegrasjoner har tatt mål av seg å gjenskape pris- og rabattstruktur fra NAV i nettbutikken, så handlet vår workshop om å bruke live- prisoppslag via web services som vi f.eks. har gjort med B2B- nettbutikker integrert med Dynamics AX (Axapta).

132 års spesialkompetanse på netthandel og ERP- systemet NAV

I møterommet på Fløyen var det samlet over 130 års erfaring på oss 6 eksperter på netthandel og Dynamics NAV. Mr Microsoft Bjørn Tollevsen er kongen med med sine over 30 år med Microsoft ERP- systemer som sitt spesialfelt, utvikler Kjell Hereid og salgsleder Jon Fromreide tangerer Bjørn med minst nye 60 år. De 3 «ungefolene» fra Digitroll med sine totalt 32 års kompetanse på netthandel var som smågutter å regne.

Ahead of the game

En videoinnspilling av vår workshop kunne sikkert vært brukt i undervisning av fremtidige utviklere hos både Pilaro og Digitroll. Da kunne de lært om erstatningsvare i NAV som skal vises i nettbutikk, hva er en egentlig en «enhet», prisoppslagparametre, dokumenter knyttet til varer, beholdning, katalogvarer, kundegrupper og kategorisering. Halvveis ut i møte var det klart at her i rommet satt landets ledende kompetanse på Dynamics NAV og nettbutikk. For å sitere adm.dir Ove Bruntveit hos Bergensbakeriene (Baker Brun) da jeg spurte ham om hvor fornøyd han var med Dynamics NAV og nettbutikkintegrasjonen; «- Mitt inntrykk av Pilaro og Kjell er at de er svært løsningorienterte og dyktige i det de gjør».

Vi tar 17 nye

De fleste av nøkkelpersonene som den gang etablerte samarbeidet mellom Pilaro og Digitroll jobber fremdeles i selskapene. Fra Digitrolls side så har samarbeidet vært preget av utvikling av godt vennskap, interessante kunder, utfordrende oppgaver, og ikke minst fornøyde kunder. Det er de vi lever av. Hvis din bedrift bruker ERP- systemet NAV og vurderer ny B2B- eller B2C nettbutikk så er det en fordel å kontakte de som har vært ute mange vinternetter.

ERP- og nettbutikkeksperter som vi er så kan vi det meste om nettbutikk og NAV- integrasjon. Ring oss gjerne på tlf. 975 99 994 eller send epost hvis du har behov for en nettbutikk integrert med Dynamics NAV.