Nettbutikk for bakervarer

Netthandel for bakeriutsalg

Konkurransen om å få hylleplass i en av de få gjenværende dagligvarekjedene er i aller høyeste grad kampen for tilværelsen. For næringsmiddelprodusenter som f.eks. bakerier handler det imidlertid om de samme tingene som for alle oss andre, redusere kostnader med digitalisering og bruke digitale kanaler til å nå kundene. En ting er nemlig sikkert. Kundene er på nett hele tiden.

Baker Brun kjeden bruker en Digitroll B2B nettbutikkløsning  for salg til egne utsalgssteder og storkunder. Nettbutikk for bakervarer kan også brukes som kombinert B2C nettbutikk mot forbruker.

Alle varedata inkl. beholdning fra lager/produksjon synkroniseres fra bakeriets ERP- system (for Bergensbakeriene Dynamics NAV) til nettbutikkløsningen. Egenskapsdata som allergener og innholdsdeklarasjon synkes også fra ERP til nettbutikken.

I gamle dager ringte eller mailet bakeriutsalget inn til hovedkontoret og bestilte varer til neste dag. Sånne ting tar tid, det kan oppstå feil og misforståelser.  Med et oppdatert integrert system sparer man ikke bare kostnader men hever kvaliteten.

Våre B2B nettbutikker viser kundens pris inkl. rabatt (kontraktspris).  Hvis kunden kun har kontrakt på et definert antall produkter så kan du velge å kun gi B2B- kunden tilgang til disse.

Fordeler med B2B nettbutikk integrert mot et ERP- system uansett bransje:

  • kunden har tilgang til sine priser og produkter (24/7)
  • dokumentasjon; kunden kan raskt finne datablader (FDV, instruksjonsmanualer osv.)
  • kunde får tilgang til all sin historikk. Med integrasjon mot ERP kan kunden også hente gamle fakturaer osv.
  • kunden kan lage sine innkjøpslister (plankjøp) eller du kan lage dem for ham
  • hurtigkasse som ligner på ordreblokk for å raskt kunne bestille
  • prosjekter med oversikt over innkjøpt vareforbruk til et prosjekt (se eks. fra byggvarenettbutikk for proffen)
  • du kan informere dine kunder om nyheter og gjøre dem «avhengig» av deg som leverandør

B2B nettbutikken kan også åpnes for direktesalg til forbrukerkunder. Enten det er kaker til spesielle anledninger eller til daglig forbruk. Da viser du det du ønsker å vise og gir en annen handlekurv med betalingsløsning og f.eks. funksjon for «klikk og hent».  Bestille bursdagskake til din kjære, betale med Vipps og stikke innom for å hente eller få levert av et bud på døren?

Digitroll leverte sin første B2B nettbutikk allerede våren 2000. Om du selger kulelagre, kjøleanlegg eller grovbrød så har vi vært borti 1000 problemstillinger.

Ring oss gjerne på tlf. 900 78 050.