bedre innhold gir økt salg

Null innhold – null salg

En webstrategi som ikke fletter innhold med handel, vil etterhvert bli en nettbutikk kundene ikke vil handle i. Og visste du at du kan lære mer av nettgiganten Amazon enn Google?

Nettbutikktettheten har eksplodert de siste årene. Milleniumgenerasjonen gjør som de ønsker og detaljhandelen og etter hvert også B2B- bransjen begynner å gi kundene det de vil ha når de vil ha det.

Behovet for å kunne lese mer om produktet et annet sted kan resultere i at kunden starter en handleopplevelse utenfor din nettbutikkløsning.

En webstrategi som fletter innhold med handel har en stor praktisk fordel. Om en bruker ikke blir presentert med all informasjon vedkommende trenger for å ta en beslutning, – fra størrelsesguide, innholdsdeklarasjon, produktbeskrivelse, brukermanual, – så vil brukeren søke den informasjonen et annet sted.

Ingen som blar til side 40

Google som skal gi sine kunder (brukere) det beste svaret tenker på samme måte. Google besøker nettløsningen din, finner den ikke godt nok innhold på det den leter etter går den til en annen. Og din nettløsning havner på side 8 eller 40. Det er ingen som blar til side 8.

Behovet for å kunne lese mer om produktet et annet sted kan resultere i at kunden starter en handleopplevelse utenfor din nettbutikkløsning.
I USA starter nå nesten halvparten av alle nettsøk etter produkter på Amazon. Ikke uten grunn. Amazon har rikelig med produktinnhold på alt de selger. De har alltid flere bilder på varen, gjerne video, rik produktbeskrivelse, kundeanmeldelse, produktdeklarasjon/, tilhørende produkter er vist, andre lignende produktanbefalinger, hva andre kjøpte sammen med denne osv.
Amazon blir målestokken for verdens beste produktinformasjon på nett.

Vis din verdi for kunden

B2B bransjen har mye å hente når det gjelder å tilby sine kunder en bedre handleopplevelse på nett, men desto større bør motivasjonen være for å bruke nettbutikken som en kilde for pedagogisk innhold mot kunder. Fortell alt om produktet og lær opp forhandleren eller bedriftskunden hvordan produktet virker og hvordan kunden skal bruke det. Når du gir pedagogisk innhold kontra dine konkurrenter så har du en fordel. Du velger selv hvor mye av utdypende produktinnhold og evt. produkttrening som skal våre åpent eller bak et passord.

Du beviser din verdi til dine kunder ved å gi innhold, enda mer hvis du bruker pedagogisk innhold. Når du viser at du tar produktene dine på alvor da stoler kundene på deg.

For det er enkelt, men allikevel litt vanskelig: Du må ha en webstrategi hvor nettsiden din er en blanding av en god pedagog og dyktig selger. Da lærer kundene. Da får de tillit til dine produkter. Da kjøper de.