Stor økning i kjøp av sportsartikler på nett

En ny undersøkelse fra analysebyrået Respons analyse viser at sportsartikler handles på nett som aldri før.  I fjor svarte 8% at de hadde handlet sportsvarer på nett, en ny dagsfersk undersøkelse viser at 12% svarer at de har handlet slike varer på nett. Denne store økningen på 50% er nok påvirket av tiden vi er inne i, men mange av Digitrolls sportskunder hadde også fantastisk vekst gjennom vinteren og perioden før pandemien.

Respons analyse netthandelsundersøkelse 2020 Sportsartikler Digitroll

 

Sammen med kosmetikkprodukter viser undersøkelsen at sportsartikler er den 3. mest kjøpte varegruppen på nett i Norge det siste året. Sportsforretninger inkl. XXL har rapportert i mediene om økt salg de siste to kvartalene, og det synes å stemme med det respondentene har svart i Respons analyses undersøkelse.

Noen sportsforretninger er bedre på nett enn andre, og i Digitrolls kundeliste har vi flere nettbutikker for sportsartikler som har bikket 200% vekst i nettsalget i forhold til samme periode i fjor. Et par av dem passerte faktisk hele 2019 omsetningen så tidlig som i begynnelsen av juni. Å investere tid og ressurser i en god netthandelstrategi er altså en lønnsom affære.

Les tidligere intervju med Olympia Sport og deres nettsuksess.

Interessant for de som driver sportsforretning er det at like mange menn som kvinner har handlet sportsartikler på nett. Undersøkelsen viser også at det å kjøpe sportsartikler på nett er vanligere blant personer i aldersgruppen 30-59 år, enn det er i de yngste og eldste aldersgruppene. Det kan tolkes positivt i forhold til prisømfintlighet. 54% av de under 30 år sier at pris er viktig mens kun 31% av de over 60  nevner dette.

Kontakt oss gjerne på tlf. 900 78 050 for et møte med gjennomgang av netthandelrapporten og Digitrolls forslag til hvordan din detaljhandel best kan møte konkurransen i butikk og på nett.

Les også «Hvem er redd for den digitale mannen med ljåen».