Foretrekker norske nettbutikker

Amazon har åpnet nettbutikk i Sverige og det er nok et tidsspørsmål før den amerikanske digitale ljåmannen blir å se med norske varetekster. Om ikke detaljhandelen har vært nok plaget de siste årene med nedgang og konkurser, så blir altså konkurransebildet nå enda mer skjerpet. Men en ny undersøkelse viser at vi foretrekker å handle i norske nettbutikker.

Verden går alltid videre. Endringer i detaljhandelen har skjedd kontinuerlig i over 100 år, og som vi har sagt før, de beste vil alltid klare seg.

Vi i Digitroll ønsker å hjelpe våre kunder til å bedre sitt salg på nett, og i år som i fjor har vi engasjert analyseselskapet Respons analyse til å foreta en netthandelundersøkelse for oss.

En av tingene vi ønsket svar på var om norske forbrukere foretrekker norske eller utenlandske nettbutikker. Nordmenns holdning til det å handle norsk er en avgjørende faktor i en stadig med internasjonal digitalisert verden.

Se også hvem er redd for den digitale ljåmannen fra Amerika.

Svarene vi fikk tolker vi positivt i retning for norsk detaljhandel med tanke på utenlandsk konkurranse på nett.

6 av 10 spurte svarer nemlig at de foretrekker å handle i norske nettbutikker. Jo flere varetyper man handler, jo oftere svarer man at man foretrekker norske nettsteder.

Hvis vi går bak tallene så ser vi at kvinner langt oftere svarer at de foretrekker å handle i norske nettbutikker. Hele  3 av 4 kvinner sier dette, men kun halvparten av menn. Samtidig svarer menn langt oftere at det ikke spiller noen rolle for dem om nettbutikken de handler i er norsk eller utenlandsk.

Om detaljhandelen sliter så er det den norske forbrukeren som er vinneren. Konkurransen fra Amazon og andre utenlandske aktører tvinger norske detaljister og rene nettbutikker til å tilby kundene en brukervennlig og interessant nettbutikk som konkurrerer over flere parametere, enten det er rask frakt, god vareinformasjon eller produktutvalg.

Og hvorfor foretrekker over 60% norske nettbutikker. Les mer.